viles_flor_00
25 de d’octubre de 2019
Premi "Viles en Flor" 2019
Màxima distinció, Quatre Flors d'Honor, per al nostre poble.

El divendres 25 d'octubre de 2019 els Jardins de l'Hort de Trénor de la ciutat de Torrent foren l'escenari de l'acte de lliurament dels premis del certamen Viles en Flor Comunitat Valenciana.
Més de trenta pobles de Castelló, València i Alacant optaren als premis que s'atorguen en este certamen organitzat per  SFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana) que compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i les Diputacions de València, Alacant i Castelló.

Quatre Flors d'Honor
Picanya, fou distingida amb la màxima qualificació, 4 Flors d'Honor. El jurat del premi van voler destacar l'enjardinament del nostre poble com una referència internacional. Es va destacar especialment la presència contínua d'arbres als carrers, la qualitat i interconnexió de les zones verds, el tractament de les zones periurbanes, les campanyes de conscienciació sobre la protecció del medi ambient...
Pepe Almenar, Alcalde de Picanya i Rafa Calero, tècnic municipal, van recollir el premi de mans de Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València.

D'esta manera Picanya ha millorat la qualificació obtinguda a l'any 2018 i enguany ha assolit el màxim nivell que es pot aconseguir en la convocatòria Comunitat Valenciana.

Viles en Flor
Viles en Flor Comunitat Valenciana és un programa anual que reconeix en forma de guardons, anomenats Flors d'Honor, la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis de la Comunitat en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn.

Premis 2019
En este 2019 les ciutats i pobles premiats han estat:

 

QUATRE FLORS D'HONOR (Màxim reconeixement)

- PICANYA
- Torrent
- Gandia
- Alaquàs

TRES FLORS D'HONOR

- Albal
- Alberic
- Alcalà de Xivert-Alcossebre
- Almussafes
- Aras de los Olmos
- L'Eliana
- Morella
- Quart de Poblet
- Silla
- Sot de Xera

DOS FLORS D'HONOR

- Carlet 
- Alboraia
- Alzira
- Biar
- Faura
- L'Alcúdia
- Les Coves de Vinromà
- Oropesa del Mar
- Sueca
- Tavernes Blanques
- Tavernes de la Valldigna
- Torrevieja
- Vinaròs

UNA FLOR D'HONOR

- Alcàsser
- Alginet
- Pedralba

viles_flor_00

 

viles_flor_03

 

viles_flor_01

 

viles_flor_02