viles_flor_01
05 de d’octubre de 2018
Premi "Viles en flor" 2018
Tres flors d'honor per la qualitat dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn
El divendres 5 d'octubre de 2018 Fira València fou seu de l'acte de lliurament de premis del certamen "Viles en Flor". "Viles en Flor Comunitat Valenciana" és un programa anual que reconeix en forma de guardons, anomenats "Flores d'Honor", la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis de la Comunitat en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn.

Tres "Flors d'honor"
En l'acte el nostre poble fou guardonat amb tres "Flors d'honor". El jurat en la motivació del premi va destacar que "PICANYA és una població amb un paisatge urbà que fa grata la vida del ciutadà i qui la visita, perquè el verd forma part de l'ànima i de l'ADN d'aquesta ciutat. Efectivament, Picanya en una referència d'equipament verd a nivell internacional, i de la seua jardineria urbana i de la imbricació de la ciutadania en el patrimoni vegetal hem parlat molts en fòrums de ciència paisatgística del nostre país o en l'estranger quan es parla de ciutats verdes per excel·lència, A Picanya cada xiquet té des que naix el seu nom al peu d'un nou arbre, que creixerà amb ell. El verd permeabilitza tots els carrers i configura una gratíssima trama verda que forma un continuum amb un trànsit suau entre l'horta i el paisatge periurbà, els jardins de barri, els parcs i els carrers amb arbres amb més de 200 espècies d'arbres i arbustos."

viles_flor_02
viles_flor_01