IMG_8045
12 de d’abril de 2018
El reciclatge d'oli domèstic als pobles de la comarca (entre ells Picanya) creix un 54%
Amb esta recollida s'evita l'emissió de 22 tones de CO2 i la contaminació de 23 milions de litres d'aigua

Tots i totes som conscients de la necessitat de ser, cada vegada més, responsables dels nostres residus. Una gestió eficaç arranca en els propis consumidors i la manera en la que decidim desfer-nos dels nostres residus.

Al nostre poble disposem d'un extens sistema de gestió de residus que ens permet optimitzar el seu reciclatge i minimitzar l'impacte al medi ambient. Part d'este sistema és la recollida d'oli de cuina usat.

Un 54% més
El nostre poble, junt als ajuntaments de Paterna, Aldaia, Alfara del Patriarca, Beniparrell  i Xirivella forma part de la campanya de recollida d'oli domèstic de l'empresa Aigües de l'Horta. Una campanya que en el darrer any ha permés la recollida de  23.260 litres d'oli domèstic. Un 54% més que l'any anterior 
Si pensem que cada  litre d'oli abocat en el desguàs pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d'aigua, podem calcular que amb esta recollida selectiva s'ha pogut evitar la contaminació de fins a 23 milions de litres d'aigua.

Reciclatge
L'oli que s'arreplega als diferents contenidors al nostre poble, és processat per a ser transformat en biodiesel, amb el que es contribueix a l'ús d'aquest combustible alternatiu, que emet menys diòxid de carboni. S'estima que el biodiesel producte de l'oli arreplegat a la nostra comarca evita l'emissió de 22 tones de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera. 

Cal, per tant, insistir en la necessitat que continuar fent una gestió responsable del nostre residus. Ja sabeu... amb el FEM, FEM-HO BÉ!

 

femhobe