23 de de desembre de 2012
La Quarta i Mitja celebra el 20 aniversari amb una participació rècord
La inscripció arribà als 2.521 atletes

Vint anys són, sens dubte, motiu de celebració i els atletes populars de la Comunitat Valenciana (i d'altres comunitats espanyoles o fins i tot arribats de l'estranger) així ho van entendre i respongueren amb una inscripció rècord a la crida de la 20a Quarta i Mitja Marató Picanya-Paiporta.
Una prova especial que fa de la dualitat la seua senya d'identitat. Doble, perquè doble és el recorregut amb una cursa de 21km  i una de 10'5km que se celebren en una mateixa matinal. Doblementent doble, perquè són dues les poblacions organitzadores: Picanya i Paiporta i, finalmente, triplemenent doble perquè ja ha arribat a les dues dècades de vida.
En aquesta 20a edició l'organització estigué a càrrec del club d'Atletisme Camesllargues de Picanya i el club Atletisme Paiporta tot i comptant amb el suports dels Ajuntaments de Picanya i Paiporta.
L'oratge també es va voler sumar a la celebració i amb una climatologia extraordinàriament benigna i adecuada per a la cursa a peu a les 10.00 del matí, puntualment, els atletes participants en la Mitja Marató van prendre l'eixida en escoltar el tret d'eixida disparat enguany per la regidora Sandra Herrero.
A les 11.30h els atletes de la Quarta també van sumar-se a la festa i van prendre l'eixida per a donar una sola volta al circuit sobre el que ja circulaven els corredors de la Mitja Marató.
En eixe moment ja feia temps que havia creuat la meta el guanyador absolut de la Mitja que fou Mario Baldoví Ferrer en un temps d'una hora 12 minuts i 3 segons seguit d'Alfredo Fernández i José Pascual Menero.
En dones la victòria en la mitja fou per a Miriam Múñoz en una hora, vint-i-set minuts i deu segons seguida per Maria José Calatayud i Merche Ábalos.

En la prova dels 10 kilòmetres i mig la primera posició fou per a Octavio Sanchis amb un temps de 33 minuts i 38 segons seguit d'Agustín Sieres i Luis Félix Martínez.

En dones la victòria fou per a l'atleta de recogut prestigi a l'atletisme valencià Raquel Landín en un temps de 38 minuts i 29 segons i la segona i tercera posicions foren per a Amelia Martín i Natacha López.

L'acte de lliurament de trofeus, presidits pels Alcaldes de Picanya i Paiporta i pels presidents dels clubs d'atletisme organtizadors de la prova, van posar punt i final a aquesta 20a Edició de la Quarta i Mitja Marató, tota una clàssica del calendari de curses populars de la Comunitat Valenciana.