winner_26a_qim
26 de de desembre de 2018
L'atleta africà Ezequiel Kiyogo trenca el rècord de la Mitja Marató i el deixa en 1.06' 15"
La italiana Francesca Lettig guanya en la categoria de dones

El diumenge 23 de desembre els carrers de Picanya foren escenari de l'eixida i arribada de la 26a Quarta i Mitja Marató Picanya-Paiporta. Una vertadera clàssica de l'atletisme valencià que, com cada any, va reunir a més de 1.500 atletes. Cal destacar que enguany la prova també comptà amb la col·laboració de les Falles de Picanya i la presència de les Falleres Majors i les seues Corts d'Honor.

En record de Laura Luelmo
Com moltes curses atlètiques d'eixe cap de setmana la 26a Quarta i Mitja va obrir-se amb un minut de silenci en record de Laura Luelmo, atleta aficionada que fou assassinada eixa mateixa setmana. L'organització de la Quarta i Mitja va voler sumar-se a la causa contra la violència masclista i una pancarta amb el el lema "Ni una més" va presidir el pòdium durant tota la prova.

L'edició més ràpida de la història
La inscripció, en el darrer moment, de dos atletes africans i un oratge extraordinari van permetre a l'organització somiar amb un nou rècord per a la prova i, aixì fou. Ezekiel Kiyogo, atleta kenyà, feu tot el recorregut a un ritme espectacular que el va permetre aturar el crono amb un temps d'una hora, sis minuts i 15 segons. Un temps que fulminava totes les millors marques anteriors que sempre havien estat al voltant de l'hora i deu minuts. La segona plaça fou per a l'atleta de Terol, Marco Álvarez amb un temps, també de rècord, d'una hora, 8 minuts i 25 segons. La tercera posició fou per al també kenyà George Kerobem, atleta veterà, amb una marca d'una hora, onze minuts i set segons.

Guanyadora internacional també en categoria femenina
En categoria femenina, la italiana Francesca Lettig, de Trieste, fou la guanyadora de la prova amb una marca d'1:28:32. Darrera de Francesca van entrar Silvia Sarrión amb 1:30:35; Alicia Martínez, veterana B, amb 1:38:24 i Oreto Sanchis, veterana C amb 1:41:07

Molts atletes van millorar les seues marques personals i els corredors Jacobo Martínez, Bernardo Menor, Francisco Silla, Francisco Martí, es van adjudicar el triomf en les seues respectives categories. Un altre tant van fer Sivía Carrión, Alicia Martínez i Oreto Sanchis.

La quarta amb sabor local
Quant a la quarta, 10.555 metres, Jordi Mari Baixauli, corredor paiportí i guanyador d'anteriors edicions, amb 34:48 i Vanesa Polo amb 45:53 es van adjudicar les primeres posicions a les seues classificacions.

Un oratge extraordinari, una gran participació amb més de 1.500 atletes, una organització del màxim nivell a càrrec dels clubs d'atletismes Camesllargues de Picanya i C.A. Paiporta i un nou rècord per a la prova feren d'esta 26a edició, sens dubte, una de les millors de les celebrades als darrers anys. Tot un èxit que ens parla d'una prova amb molta història però també amb un brillant futur per davant.

Consulteu ací les classficiacions completes ací.