viles2
25 de d’octubre de 2023
Els premis "Viles en flor" tornen a reconèixer Picanya amb el màxim guardó
El nostre continua sent el poble més menut de la Comunitat Valenciana en aconseguir este prestigiós reconeixement

El Parc de Ribalta situat a la ciutat de Castelló de la Plana fou, divendres passat 20 d'octubre, el lloc per al lliurament de premis de la 6a Edició del certamen Viles en Flor.

Els guardons "Viles en Flor" són una iniciativa d'ASFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana) amb l'objectiu de promoure la protecció, millora i posada en valor dels espais verds en els municipis de la Comunitat Valenciana i contribuir amb això a millorar de la qualitat de vida dels seus habitants. 

Esta sisena edició ha comptat amb el suport de la Conselleria d'Agricultura i l'assistència a l'acte d'Inmaculada Concepción Marco Ginestar i Leticia Sánchez, directora general de la Indústria i Cadena Agroalimentària, i directora general de Producció Agrària i Ramadera, respectivament. A més, la gala també va comptar amb l'assistència de representants de consistoris i del món verd, com el president de la fundació ASFPLANT, José Vicente Almudéver, el president de Iberflora, Raúl Ferrer, i el representant de AVA-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot.



Màxima distinció per a Picanya 
El nostre poble, va rebre, com ja va passar en les 4 edicions anteriors, la màxima distinció atorgada pel jurat del certamen Viles en Flor. Picanya aconseguí la distinció de QUATRE FLORS D'HONOR. Este nivell de distinció sols fou assolit per poblacions com ara Gandia, Torrent, Alaquàs, Paterna, Quart de Poblet, Cullera i la ciutat de Castelló, pel que Picanya és, clarament, el poble més menut en aconseguir la més gran distinció.

La qualitat i varietat dels espais verds
En esta 6a edició el jurat, integrat per especialistes, professionals i fins i tot professorat universitari, va destacar, del nostre municipi, el fet de ser la població pionera en instaurar els principis de la infraestructura verd urbana i periurbana, la fita de que tots els carrers del municipi tinguen arbres, la gestió sostenible de parcs i jardins, les campanyes de comunicació per a posar en valor l'interés de la jardineria urbana més enllà dels seus valors "estètics", així com campanyes com la ben coneguda "Crèixer junts millor".

50 poblacions participants
En esta 6a edició han estat prop de 50 les poblacions que aspiraven a obtindre les prestigioses "Flors d'Honor". Cal recordar que aquests guardons es premien el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat vinculada als espais verds de les localitats participants.
Així, durant el passat estiu, un jurat especialitzat va visitar cadascun dels municipis que participen per a conéixer els seus treballs en la millora, potenciació i ampliació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i aconseguir la conscienciació ciutadana i la preservació dels entorns i paisatges.

viles2 

viles01