IMG_8730
Obres de rehabilitació del Motor de Giner

Ja estan en marxa les obres de rehabiltació del Motor de Giner. Estes obres permetran posar al servei públic este singular edifici i, amb això, garantir la seua conservació com a singular element patrimonial.


Finançament
L’Ajuntament de Picanya ha aconseguit una ajuda de 353.354,40€ per a la rehabilitació integral de l’edifici històric del Motor de Giner, un inmoble adquirit enguany pel propi Ajuntament junt a l’Hort de les Palmes.

Al març d’este 2022, el Ministeri de Transports, mobilitat i agenda urbana, va publicar les bases reguladores de la concessió d’ajudes per a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. A esta convocatòria, dotada amb els fons Next Generation, de la Unió Europea l’Ajuntament de Picanya va presentar el projecte de rehabilitació integral de l’emblemàtic edifici del Motor de Giner. 

Un projecte molt ben valorat
El projecte picanyer va rebre una magnífica valoració per part del personal tècnic del Ministeri i, de fet, ocupa la posició 44 d’entre els 405 projectes aprovats en el conjunt de tota Espanya. A esta convocatòria,  han presentat projectes municipis de tota Espanya i de tots els tamanys, des de ciutats molt grans, com ara la pròpia ciutat de València a pobles menuts com el nostre.

Renovar per a conservar
El projecte que ara rep esta subvenció ministerial planteja la renovació integral de tot l’edifici però tot i conservant la seua identitat. Es transforma el seu interior tot i mantenint els elements d’interés i, al mateix temps, es conserva l’exterior amb tots els trets característics d’este singular edifici. 
El renovat motor permetrà acollir diferents serveis municipals i també donar resposta a altres necessitats mentre, es conserva, de forma definitiva, un element patrimonial i molt característic de la identitat del nostre poble.


motor_giner_02 

motor_giner_03

 

exterior 

interior_01 

interior_02 

interior_03 

logos_justificacion