Grup de danses Realenc de Picanya
14 de d’octubre de 2014
El grup Realenc organitza la 3a Temporada de Folklore Valencià
Fins a vuit grups participaran en quatre vetllades al Centre Cultural
Ja tenim ací la III Temporada de folklore valencià de Picanya, després de l’èxit de programació i assistència de públic de la temporada passada, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posen en marxa aquesta tercera edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià.  Per a esta ocasió comptarem també amb 4 vetlades folklòriques entre octubre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups, alguns d’ells ja ens visitaren les temporades passada, i d’altres, són novetat en la programació d’enguany.  


1a Vetllada: 25/10/14

GRUP DE DANSES REPICÓ DE MANISES
És una associació de danses valencianes naxcuda al sí de l’escola de danses de la Casa de Cultura de Manises i de la seua mestra Carmen, des d’aleshores han anat creixent i formant una família que entre altres coses ha pogut recuperar el ball de les “Coveteres” que es balla cada any a Manises el 24 de juny.

AGRUPACIÓ FOLKLÓRICA ELS MILLARS DE CASTELLÓ
Nascut a una nova època a l’any 1977 partint de l’anterior tradició de ballar però totalment renovada, aparegué a l’escena castellonenca l’agrupació folklòrica EL MILLARS de Castelló de la Plana. La seua feina s’ha centrat en la investigació, restauració i difusió del folklore valencià i en especial el de les comarques del nord, sobre tot pel que fa referència a la indumentària tradicional

2a Vetllada:  29/11/14

GRUP DE DANSES SARGANTANA DE VALÈNCIA
És un grup infantil nascut a l’any 2012 amb motiu de la primera dansà infantil cel•lebrada a la Plaça de la Verge en València.  És el primer grup de xiquets membre de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.  Des dels seus inicis han participat a nombroses activitats relacionades amb el folklore, dansades, espectacles, presentacions falleres i fins i tot han participat al Sona la Dipu de 2014.

GRUP DE DANSES MONCADA
El Grup de danses Moncada, naix a l’any 1976 i al llarg d’aquestos anys ha participat a nombrosos festivals nacionals i internacionals, actes regionals i benéfics.  Ha gravat 2 LP i cassettes.  A l’actualitat està format per uns 35 components  entre balladors, músics I cantadors.

3a Vetllada:  10/01/15

GRUP DE BALL DE TORRENT
Grup nascut a l’any 1978 manté una línia d’actuacions a presentacions falleres, festes als pobles veïns, participació a festivals folklórics nacionals i internacionals…També canta per primera vegada la “Missa Valenciana”, creada per este Grup de Ball i que en l'actualitat continuen cantant en els actes que ho sol•liciten.  

GRUP DE BALLS POPULARS LES FOLIES DE CARCAIXENT
Les Folies comença la seua tasca l’any 1998 amb la recuperació i instauració de les danses de Carcaixent, dins de les festes Patronals.  A través de la investigación en arxius i en un camp de treball basat en la recuperació de la memoria oral han donat a conéixer les seues cançons, danses processionals i balls populars propis de la seua comarca.

4a Vetllada:  07/02/15

GRUP DE DANSES ALIMARA

El Grup de danses Alimara, naxcut a l’any 1975, s’ha dedicat durant aquestos anys a investigar, restaurar i difondre el folklore del País Valencià sempre des d’una perspectiva científica.   Actualment, i al mateix temps que intentem millorar el nostre nivell formatiu, seguim treballant en la recerca i restauració de balls, cançons, festes i costums que es trobaven perduts o en greu perill de desaparició, o manipulació.

GRUP DE DANSES REALENC
Naxcut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics de Picanya interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià.  Han participat a nombrossos Festivals i col•laboren activament en els actes propis de les Festes Patronals de Picanya.


Accés als espectacles

Abonaments
L’abonament per a tota la temporada té un preu de 20 euros. Es pot adquirir tot i contactant amb els grups participants o bé amb el Grup de danses Realenc al correu: temporadafolklorevalencia@hotmail.com

Entrades
Per a aquelles persones que no estiguen interessades en comprar l’abonament es posaran a la venda entrades. Es podran comprar el mateix di
a de l’actuació al Centre Cultural al preu de 8 euros.  Els xiquets menors de 12 anys no pagaran entrada.  La taquilla estarà oberta a partir de les 21.00h el mateix dissabte de cada actuació.

Els espectacles començaran a les 22.00h i les portes s'obriran 15 minuts abans.
L'organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar amb antel·lació al perfil de facebook del grup de danses Realenc i a la plana web qualsevol canvi de programació.
Galeries relacionades
40 anys del grup de danses Realenc
13 de de gener de 2024

40 anys del grup de danses Realenc

Grup de Danses Realenc
03 de d’octubre de 2020

Grup de Danses Realenc

Nit de Folklore. Festes Majors 2017
09 de de juliol de 2017

Nit de Folklore. Festes Majors 2017

Vídeos relacionats
Notícies relacionades