medalla_vila
11 de de juliol de 2014
L'Ajuntament lliura les Medalles de la Vila en el Dia de la Festa
L'Assoc. d'Alumnat d'EPA i el club Picanya Bàsquet han estat guardonats
Este dimecres 9 de juliol, dia gran de la Festa al nostre poble, l'Ajuntament de Picanya va lliurar les Medalles de la Vila. La Medalla de la Vila és la més alta distinció concedida pel nostre consistori a persones o entitats que s'hagen destacat per la seua aportació al món de l'educació, la cultura, l'esport, la vida social... del nostre poble.

En este acte de recepció de les Festes Majors 2014 l'Ajuntament va voler reconèixer a dues entitats que han superat els 25 anys de vida: l'Associació d'Alumnat de l'Escola d'Adults de Picanya i el Club Picanya Bàsquet.

Associació d'Alumnat de l'Escola d'Adults

Des de fa molts anys l'Ajuntament de Picanya ha fet de la formació i l'educació un dels seus pilars de gestió i, especialment  important  ha estat l'aposta per la possibilitat de donar oportunitats a aquelles persones que, per motius molt diferents, han quedat fora dels itineraris formatius més habituals.

En eixe sentit, començava a caminar  a l’any 1984 l’Escola Permanent d’Adults (l’EPA) un centre educatiu amb centenars d’alumnes de totes les edats,  amb un  equip de professorat que des de els seus inicis ha prioritzat la formació  des d’una visió integral, no sols acadèmica,  i així des del primers  moments l’equip de l’Escola d’Adults impulsaren la participació de l’alumnat en el procés educatiu, aspecte que també ha continuat el nou  professorat que ha anat incorporant-se. I així poc a poc es va fer realitat  l’Associació d’alumnat de l’EPA. Sabem, que per a que aquestes associacions funcionen i  estiguen vives, necessiten de persones valentes, entusiastes, animoses,  perquè la dedicació del dia a dia, no és gens fàcil. Així ho va fer la primera Junta Directiva amb la seua presidenta  Carmen Vivó, continuà la seua tasca Gregoria Piqueras i hui resisteixen  amb força i energia M Carmen Ruiz amb un equip de dones envejable. 

Després de 30 anys l'Ajuntament ha volgut reconèixer el treball que han fet per fomentar valors  com la participació, la integració, la cultura , tot i destacant la iniciativa dels premis de poesia "Camí de la Nòria", creant espais d’encontre, de vida social, incorporant les veus de totes les persones al programa de l’EPA.

Van recollir la Medalla de la Vila Carmen Vivó i Carmen Ruiz.

Club Picanya Bàsquet 

El club Picanya Bàsquet va ser fundat l'any 1989 a partir de l'entusiasme d'un grup d'amics pel bàsquet, un esport que mai no havia estat practicat d'una forma organitzada al nostre poble. 

En estos vint-i-cinc anys el club Picanya Bàsquet no ha deixat de crèixer i d'aquell grup d'amics bojos pel bàsquet que jugaven a tirar a les xapes de gual permanent (perquè al nostre poble no hi havia cistelles de bàsquet) hui trobem un club amb més de 250 jugadors i jugadores i 17 equips des de prebenjamins a sènior. 

En xifres, la seua història ens parla de més de 800 jugadors i jugadores que han passat pel Picanya Bàsquet en estes vint-i-cinc temporades, de més 3.000 partits disputats, de més de 20.000 hores d'entrenament i de més de 25 títols aconseguits per al nostre poble entre competicions provincials i autonòmiques.

Un camí, molt llarg en el que, a més, han volgut continuar fidels a aquell esperit de l'any 1989 i, a dia de hui, encara continuen apostant per ser un grup d'amics i amigues al voltant d'un baló de bàsquet.

Tot un recorregut que l'Ajuntament va voler reconèixer amb la més alta distinció que concedeix el nostre consistori: la medalla de la Vila.

En este acte el club Picanya Bàsquet va projectar un vídeo amb imatges dels seus 25 anys de vida. Podeu veure este vídeo ACÍ.

http://youtu.be/FIZLc7qlGfQ






DSC_0010
DSC_0009
DSC_0029
DSC_0015
DSC_0036
2014-7-9_12PB Medalla Vila
2014-7-9_18PB Medalla Vila
DSC_0023
DSC_0004
medalla_vila
2014-7-9_32PB Medalla Vila_PB_TW
Galeries relacionades
Colors run
15 de de juliol de 2023

Colors run

Acte recepció Festes Majors 2023
12 de de juliol de 2023

Acte recepció Festes Majors 2023

Vídeos relacionats
Notícies relacionades
El millor de la festa... la vespra!
11 de de juliol de 2023

El millor de la festa... la vespra!

Nit a ple foc!
10 de de juliol de 2023

Nit a ple foc!