DSC_0138
29 de de maig de 2014
Al Tall protagonitza l'acte de lliurament dels Premis Camí de la Nòria de poesia
Vicent Torrent i Manolo Miralles van estar presents
Ahir de vesprada va tindre lloc el penúltim acte del Maig Literari 2014: el lliurament dels Premis de Poesia Camí de la Nòria. Un acte en el que, tradicionalment, també s'aprofita per a retre homenatge a diferents personalitats del món de la cultura. Enguany, el grup Al Tall, que fa ben poc va anunciar que posava el punt i final al seu recorregut fou l'objecte d'este reconeixement que, en altres anys, han rebut els poetes Lluís Roda o Marc Granell.

Premis de poesia
L'acte, conduit per l'escriptor i director de l'escola Gavina Albert Dasí, va obrir-se amb el lliurament dels premis Camí de la Nòria de poesia. El jurat va decidir premiar, en esta edició 2014, els següents treballs:
"Els fils de l'esperança" de Rafael Montañana. Primer premi en categoria "Valencià".
"Mi casa está donde sea que estés tú" d'Ana Oicina Segura. Primer premi en categoria "Castellà".
"Viure" de Vicent Tamarit i Ramon. Primer premi en categoria "Local".
Tots tres autors van llegir les seues obres.

Homenatge al grup Al Tall
Lliurats els premis arribava la segona part de l'acte, aquella en al que, cada any, es reconeix a una persona o entitat, destacada al món de la cultura valenciana. Enguany, el reconeixement no podia ser un altre que el grup Al Tall. Al Tall és un grup musical valencià de folk, reconegut per la seua llarga trajectòria, i pioner en la reinterpretació de la tradició musical i sonora del nostre país, emmarcada dins una concepció mediterrània de la música popular. Vicent Torrent i Manolo Miralles són els dos únics membres fundadors que van formar part d'ell durant tota la seua trajectòria i, precissament ells, van estar presents ahir a este homenatge al Centre Cultural.

Un homenatge ple de música
Com no podia ser d'altra manera la música fou l'eix fonamental de l'homenatge al grup Al Tall, així als parlaments i lloas sobre la seua fonamental aportació a la recuperació de la cultura tradicional valenciana es van sumar les actuacions dels cors de l'Escola Ausiàs March, Escola Baladre i Escola Gavina que van interpretar peces fonamentals de l'obra d'Al Tall. Vicent Torrent i Manolo Miralles van pujar a l'escenari per a rebre de mans de Josep Almenar una olivera amb la que el nostre poble va voler resumir el seu tret identitari: l'estima pels arbres, el verd i la vida, i la cultura tradicional i els arrells ben acorats a la terra. A continuació, arribà el moment més màgic de la vesprada amb la interpretació d'una cançó que, més que una cançó, ja és un himne: "El tio Canya", allà Vicent Torrent i Manolo Miralles van sumar les seues veus a les de tots els xiquets i xiquetes dels cors de les escoles de Picanya per a, com una sola veu, cantar al món que Al Tall tanca la seua activiat però que la seua música i el seu missatge estan ben vius!
Després, i a petició del públic, els dos Al Tall van interpretar "Darrer diumenge d'octubre", magnífic punt i final a este emocionant acte.

Teniu ací totes les imatges de l'acte:


fotogaleria_noria




DSC_0005
DSC_0007
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0029
DSC_0051
DSC_0066
DSC_0080
DSC_0098
DSC_0114
DSC_0145
DSC_0160