IMG_4556
23 de de maig de 2024
Els edificis més antics canvien de pell
En marxa el procés per a renovar façanes i cobertes i millorar l'eficiència energètica de la zona ARRUR en Av. Sta. M. del Puig

Dins l'actuació ARRUR que es desenvolupa a la zona d'Av. Sta. Maria del Puig, C/ Dr. Ramón y Cajal i C/ Dr. Gómez Ferrer, ja estan en marxa les obres per a recobrir tots els edificis amb una capa de material sate que millorarà de forma radical la confortabilitat i eficiència energètica d'estes vivendes que formen el conjunt d'edificis plurifamiliars més antics de Picanya.

Ja es poden apreciar els treballs a les façanes de Sta. Maria del Puig i C/ Dr. Ramón y Cajal i també a l'interior de les vivendes on s'està treballant també per a reforçar tota l'estructura dels edificis.

També avancen els treballs a l'interior de la futura Pl. Indalecio Miguel on ja es pot veure en peu l'estructura de les passarel·les que permetran la instal·lació d'ascensors i amb ell la millora de l'accessibilitat de tot l'edifici. 


IMG_4551

IMG_4562 

IMG_4556 

 

e4cf76c9-34ae-49b2-8e15-e235334e2128 


Un projecte que millora la vida de 60 famílies
L'habitatge, la nostra llar, és, sens dubte, un dels aspectes més determinants a l'hora de determinar la nostra qualitat de vida. En el cas dels edificis antics, el pas del temps, converteix la rehabilitació integral de l'immoble en una necessitat tan apressant com difícil de gestionar.

En este sentit l'Ajuntament de Picanya va realitzar totes les gestions necessàries per a obtindre les ajudes del programa ARRUR del Pla estatal d'habitatge. Unes ajudes destinades a promoure la conservació, optimització de l'eficiència energètica i l'accessibilitat, en els edificis de major antiguitat del nostre municipi així com la millora de l'entorn urbà.
El projecte presentat per l'Ajuntament, destinat a millorar els habitatges i entorn de prop de 60 famílies, fou valorat molt positivament tant pel Ministeri com per Conselleria i, tal com ja vam anunciar va obtindre un finançament de més de 800.000 euros a la qual el Consistori de Picanya sumarà una quantitat encara per determinar que permeta, per exemple, cobrir l'IVA de les obres.

Seguretat, accessibilitat i sostenibilitat

Les obres projectades aborden temes tan importants com la seguretat estructural dels edificis, que han d'adapatar-se als nous cànons. També, en la mesura possible, es millorarà l'accessibilitat amb l'eliminació de barreres arquitectòniques. Finalment, un altre aspecte fonamental, serà la millora de les condicions d'eficiència energètica amb la millora d'aïllaments, etc...

 

cartell_obra_arrur

 
Galeries relacionades
Vídeos relacionats