DSC_0085
26 de d’abril de 2024
Les escoles de Picanya presenten la Trobada d'Escoles en valencià
Homenatge a les dones del món educatiu, lectura de l'auca i descobriment del mural commemoratiu

Ahir, en una data tan assenyalada com el 25 d'abril, els centres educatius del nostre poble van reunir-se a la Plaça per a presentar la Trobada d'Escoles en valencià del proper 11 de maig.

Auca de la Trobada
L'acte es va obrir amb la lectura de l'auca de la Trobada per part de l'alumnat dels centres educatius del nostre poble autors del text de l'esmentada auca. Un auca que ha estat dibuixada per l'il·lustrador picanyer Diego Mir.

Homenatge a les dones
A continuació les escoles de Picanya van retre un xicotet homenatge a diferents dones que s¡haguren significat pel seu treball, esforç i capacitat.
Per part de l'escola Baladre es va recordar a la mestra Xefa López Prats amb una lectura a càrrec d'antics alumnes que van voler recordar el seu caràcter sempre optimista, el seu treball com a volunària a sudamèrica i la seua decidida aposta per fer servir el valencià com a llengua fornamental del seu treball com a formadora.
L'escola Ausiàs March va voler reconèixer el treball exemplar de les mestres, ara ja jubilades, Elena Ruiz i Fina Císcar.
L'escola Gavina va triar a M Carme Bermell Dalmau mare d'alumnes del centre per la seua col·laboració voluntària, permanent i exemplar amb el projecte educatiu d'esta escola.
El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes va triar reconèixer l'esforç del grup d'alumnes de major edat del centre, un autèntic exemple de persones que volen aprendre pel plaer d'aprendre i exemple també de que, l'aprenentatge, no té edat.
L'Institut Encir Valor va voler retre homenatge a M. Jesús Ferrando, mestra exemplar de generacions de picanyeres i picanyers que sempre va dur el seu treball i el seu esforç molt més enllà del que marcaven les seues obligacions de mestra.

Mural ceràmic commemoratiu
L'acte es va tancar amb el descobriment del mural ceràmic commemoratiu que, al costat del mural instal·lat en 2004, presenta un mapa de la comarca de l'Horta Sud i quedarà com a record de la 36a Trobada d'Escoles en valencià a celebrar en el nostre poble l'11 de maig de 2024.

Fotogaleria de l'acte ací.

 

DSC_0085 

DSC_0083 

DSC_0116 

DSC_0130 

DSC_0086

  DSC_0143