foto_estelles_als_pobles
31 de de gener de 2024
Picanya forma part de la iniciativa "Estellés als pobles"
Este projecte vol celebrar l'any del centenari del poeta Vicent Andrés Estellés
El projecte "Estellés als pobles" és una iniciativa per a celebrar, l'any del centenari del poeta Vicent Andrés Estellés, un dels poetes valencians més importants del segle XX i de la història de la poesia en valencià. 
Un total de quaranta ajuntaments de la Comunitat Valenciana, entre ells el de Picanya, i tres universitats públiques participen en este programa divulgatiu de l'obra del poeta de Burjassot.

Vicent Andrés Estellés
Considerat el renovador de la poesia valenciana contemporània, Estellés és valorat, des de molts àmbits, com el millor poeta valencià des d'Ausiàs March i Joan Roís de Corella. És per tot això que, estos quaranta municipis, treballaran conjuntament en iniciatives per a homenatjar la seua figura l'any del centenari del seu naixement.
Al llarg d'enguany, la plataforma Estellés als pobles treballarà per a quadrar una programació que òmpliga els municipis d'activitats de tota mena, com a concerts, teatre, dansa, lectures i recitals o exposicions, entre altres.

Un projecte conjunt
Els municipis que integren el projecte Estellés als pobles són Aielo de Malferit, Alboraia, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almassora, Almenara, Alzira, Banyeres de Mariola, Benifaió, Bocairent, Burjassot, Carcaixent, Castelló, Corbera, Dénia, Gandia, el Genovés, l'Eliana, Llíria, Manises, Montcada, Monòver, l'Olleria, Ondara, Paiporta, Petrer, Picanya, Picassent, Potries, el Puig de Santa Maria, Quart de Poblet, Sagunt, Santa Pola, Silla, Sueca, la Vall d'Uixó, Vilafranca, Villena, Vinaròs i Xàtiva; a més de la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, i la Universitat de València.

 

foto_estelles_als_pobles
Foto de la reunió preparatòria de la iniciativa "Estellés als pobles" celebrada a Burjassot