2024_01_24_EXPO MUJERES EN EL MUNDO RURAL
24 de de gener de 2024
Exposició "Mujeres y sociedad rural: entre la inercia y la ruptura"
Inauguració divendres 26 de gener

Este divendres 26 de gener (19.00h) la Sala Municipal d'Exposicions Carmen Alborch acull la inauguració de l'Exposició "Mujeres y sociedad rural: entre la inercia y la ruptura" que romandrà oberta la públic fins a l'11 de gener (de dijous a diumenge, de 18.00h a 20.00h). La inauguració comptarà amb la presència d'Isabel García, directora de l'Institut de la Dona.

Esta exposició arriba al nostre poble de la mà de l'Associació Dones de Picanya amb el suport de l'Ajuntament. La mostra, itinerant per tota Espanya, ha estat promoguda i organitzada pel Ministeri d'Igualtat del Govern d'Espanya. 

 

Objectius
Esta Exposició pretén reflectir les diferents situacions socioprofessionals de les dones rurals, tenint en compte l'enorme diversitat dins d'una Espanya autonòmica i plural.
Mostra aspectes de continuïtat, que dificulten la consecució efectiva de la igualtat d'oportunitats, però també els innegables aspectes d'innovació i ruptura que estan contribuint a aqueixa desitjada igualtat.
Exposa els variats processos de participació d'estes dones en el teixit associatiu professional i social, la seua incorporació a la societat civil i el seu creixent protagonisme en la construcció del futur de la societat rural i en els emergents processos de desenvolupament rural.

Continguts
L'Exposició presenta, de manera crítica, una panoràmica de les diverses situacions professionals de les dones en l'àmbit rural i pesquer, establint un recorregut pels principals aspectes que, d'una banda, dificulten la consecució efectiva de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, en aquest sector de producció, i per un altre, emergeixen com a indicadors innovadors i de ruptura, davant el protagonisme actual de les dones en el desenvolupament rural.
També, es descriuen les línies fonamentals dins de les polítiques públiques de suport a les dones rurals, amb especial atenció a les dissenyades per l'Institut de les Dones.


2024_01_24_EXPO MUJERES EN EL MUNDO RURAL