cartell_A3_expo_premsa_i_medicina
13 de de novembre de 2023
Exposició "Premsa i medicina"
Del 23 de novembre al 10 de desembre de 2023 més de 100 exemplars de premsa periòdica procedent de la col·lecció de Paquita Sánchez i Maximiliano Roldan.
 

Del 23 de novembre al 10 de desembre la sala d’Exposicions “Carmen Alborch” de Picanya acull la mostra "Premsa i medicina - 1821 a 1950"

Composen esta exposició, més d’un centenar d’exemplars de premsa periòdica procedent de la col·lecció de Paquita Sánchez i Maximiliano Roldan. 

Tots els exemplars són originals, publicats en Espanya entre 1821 i 1950. La majoria són d’informació general, amb excepció d’algunes publicacions específiques de medicina, pel que es ressalten els temes referents a sanitat acompanyats per altres assumptes, el que fa que els avanços sanitaris es contextualitzen amb els fets esdevinguts en les diferents èpoques que abasta l’exposició.  

L’exposició consta d’unes 50 capçaleres diferents, com ara, Mercantil Valenciano, Las Provincias, Blanco y Negro, La Esfera, Mundo Gráfico, etc., o la Tribuna Médica, El Siglo Médico, La Sanidad, etc. I es mostra en els formats més comuns, llençols, tabloides o revista. 

Es podran trobar articles i reportatges com “El manantial descubierto en Valencia que lo cura todo”, “Ramón y Cajal y el Dr. Ferrán”, “Porque duermen las mujeres Hellen Keller”, “El ángel de los disminuidos”, “Madame Curie”, etc. La publicitat, interesant i curiosa, també motivarà més d’un somriure. Hi ha anuncis de venda de sangoneres o de remeis miraculosos, pirulins orientals o anuncis de Balnearis.  

Els exemplars muntats en expositors es mostren per la primera i darrera pàgina, així com per les pàgines separades a l’efecte, que també es podran mirar. 

Està exposició s’inaugurarà el dia 23 de novembre, a les 18.00h i serà presentada per la metge Maria Marín, coordinadora del Centre de Salut de Picanya i guiada per Paquita Sánchez.  

Horari de visita: de dijous a diumenge, de 18.00h a 20.00h 

Col·laboren: Persones jubilades de Picanya, Centre de Salut de Picanya i Farmàcies del poble.  

Organitza: Ajuntament de Picanya.  

 

cartell_A3_expo_premsa_i_medicina

Galeries relacionades