mupi_FASE_1
15 de de maig de 2020
Des d'este dilluns 18 de maig Picanya entra en fase 1 de desescalada del confinament
S'amplien les condicions de mobilitat i això suposa una major exigència de responsabilitat individual

Tal com ha confirmat el Ministre Salvador Illa en roda de premsa, el nostre poble (com tota la Comunitat Valenciana) entra, des d'este proper dilluns 18 de maig, en la Fase 1 del procés de desescalada.
Un pas més en el procés d'avanç cap a la "nova normalitat", un pas més que ens permet un punt més de possibilitats a l'hora d'eixir de casa però que, sens dubte, també suposa un major grau de responsabilitat personal a l'hora de complir normes ja conegudes (distància social, aforaments limitats en locals, franges horàries...).

 

mupi_FASE_1



Quines possibilitats obri la Fase 1?


Reunions amb amics/amigues i familiars
Es podran realitzar reunions en grups d'un màxim de deu persones en qualsevol lloc -si bé aquest límit no s'aplicarà entre convivents- respectant sempre les mesures de seguretat i higiene i la distància mínima de seguretat d'almenys dos metres.


Mobilitat: només dins la província
Està permés desplaçar-se sempre dins dels límits de la província en la qual es resideix. 
Això inclou també els desplaçaments a segones residències.
Poden viatjar als vehicles de fins a nou places -inclòs el conductor o conductora-, tantes persones com places tinga el vehicle si es tracta de gent que conviu en la mateixa casa. La mascareta només és obligatòria si es fan desplaçaments amb persones que no resideixen en el mateix domicili. En aquest cas, només pot haver-hi dos viatgers per cada fila de seients.

Terrasses i comerços
La fase 1 comporta la reobertura de les terrasses d'hostaleria i restauració, limitant les taules permeses a la meitat. S'haurà de garantir, a més, la distància mínima interpersonal de dos metres (si bé aquest límit no s'aplica en el cas que totes elles residisquen en un mateix domicili) . En cada taula o agrupació de taules podrà haver-hi com a molt 10 persones. 
Els comerços podran obrir amb un màxim d'aforament serà del 30%, tot i respectant la distància mínima de dos metres entre clients, i podran establir un horari d'atenció prioritària per a majors de 65 anys.

Passejos i esport
Es mantenen les mateixes condicions (franges horàries, una eixida al dia, limitacions per edat...) tal com en ja es feia en la fase 0.

Misses, enterraments i vetles
En les vetles, podran estar un màxim de 15 persones si són en espais a l'aire lliure o 10 en espais tancats, convisquen o no en el mateix domicili. Als enterraments podran assistir un màxim de 15 persones. S'hauran de respectar sempre les mesures de seguretat i higiene.
També es permetrà l'assistència a llocs de culte sempre que no se supere un terç del seu aforament i es respecten les mesures de seguretat i higiene. Les persones hauran d'usar mascareta i prèviament s'hauran de desinfectar els espais. No es permetrà l'ús d'aigua beneïda ni les abluciones rituals, entre altres mesures.
Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6