temporada_folklore_19-20
04 de de novembre de 2019
8a Temporada de Folklore valencià a Picanya
Amb l'actuació de vuit grups diferents en quatre vetllades
Ja tenim ací la 8a Temporada de folklore valencià de Picanya. Després de l’èxit de programació i assistència de públic en les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta vuitena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble, grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià.  Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre novembre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups, alguns d’ells ja ens visitaren les temporades passades, i d’altres, són novetat en la programació d’enguany.


L’accés als espectacles és lliure fins completar l’aforament de la sala.

Els espectacles al Centre Cultural de Picanya començaran a les 20.00h i les portes s’obriran 15 minuts abans.
L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar amb antel·lació al perfil de facebook del grup de danses Realenc i a la plana web qualsevol canvi de programació.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09/11/19 - 20:00h 

 

01_segreny

GRUP DE DANSES “EL SEGRENY” D’ALBALAT DE LA RIBERA
El Segreny pren el seu nom d’un antic despoblat, que a causa de las riuades del Xúquer, s’integrà en Albalat de la Ribera.  El grup es constitueix en agost de 2003 amb la finalitat de fomentar en el poble la conservació i la difusió de las danses, els balls populars i la música tradicional, en especial de la comarca de la Ribera. Ha incorporat aquestes manifestacions al cicle festiu local donat que s’havien perdut, i a hores d’ara estan plenament consolidades, a més ofereix diverses mostres on s’aprecia el treball que el grup realitza. 

 

02_torrent

GRUP DE BALL DE TORRENT
Els seus arrels es remunten als anys 50 del segle XX, quan un grup d’amics restaurà el que se recordava del ball de Torrent i que es ballava en actes festius del poble.  Més endavant, ja al 1973, se constituí el grup Ball de Torrent que, des d’aleshores fins al dia de hui, ha anat creixent com a associació, en la quantitat de membres i en els projectes que desenvolupen.  Al 2013 cel·lebraren el seu 40 aniversari i actualment el grup continua amb la investigació i recuperació dels balls, indumentària valenciana, tradicions i història que mostren als seus espectacles per a que el poble mai oblide la seua procedència. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14/12/19 - 20:00h

03_catarrojat

GRUP DE DANSES “LA XICALLA” DE CATARROJA
El grup de danses “La Xicalla” va ser fundat en el col·legi públic Joan XXIII de Catarroja en 1977. El nom de la Xicalla es va triar perquè en els seus inicis el grup estava format per alumnes d’E.G.B. de l’esmentat col·legi. Posteriorment, es van obrir les portes de l’Associació per a totes aquelles persones interessades en el nostre folklore valencià. En 1981 es va constituir com a Associació Cultural amb la seua junta directiva corresponent i els seus propis estatuts.  Forma part de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, sent en 1984 l’organitzador de l’IV Festival d’aquesta federació.

 

04_carcaixent

GRUP DE BALLS POPULARS “LES FOLIES” DE CARCAIXENT
Fundat en 1998, el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertoris, espectacles i indumentària tradicional valenciana.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11/01/20 – 20:00h


05_vilarealt

GRUP DE DANSES “EL RAVAL” DE VILA-REAL
Format l’any 1987 i entre les seues finalitats estan la investigació i la difusió de les manifestacions culturals tradicionals i populars del País Valencià i de manera especial les de les comarques del nord valencià. La majoria dels balls i danses que interpreten són recuperacions fidedignes de les originals que sonaven i ballaven els nostres majors i que han ballat en altres moments sense massa manipulacions coreogràfiques.  La indumentària del grup en els seus espectacles folklòrics és fidel a reproduccions dels models del s. XVIII i XIX. 

 

06_xativat

ESCOLA DE DANSES DE XÀTIVA
Va nàixer al 1978 amb a un doble objectiu: didàctic i de defensa dels nostres valors antropològics tradicionals. Després d’una primera etapa de formació i consolidació del grup, l’Escola es va dedicar a recollir i muntar melodies i balls de diferent estructura i estil amb la complexitat que suposa la transmissió oral com l’única font documental. S’han anat recuperant moltes peces musicals, per a engrossar el nostre bagatge cultural. S’han preocupat de la divulgació d’aquests balls a tots aquells grups interessats en aprendre’ls, esdevenint d’esta manera escola d’escoles.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15/02/20 – 20:00h

07_campello

GRUP DE DANSES “SALPASSA” DEL CAMPELLO
Té com a objectiu fonamental la difusió del folklore autòcton. Tracten de recuperar la indumentària tradicional, els costums i tot allò relacionat amb la nostra cultura. Agafant com a base el llegat cultural, Salpassa, a banda de les actuacions habituals d’un grup de danses, ha posat en marxa iniciatives diverses, com un curtmetratge, intercanvis, exposicions, tallers i espectacles on connectar present i passat amb la finalitat d’analitzar-ne els canvis, els punts d’unió i de distanciament, a més de despertar la curiositat pel que hem sigut i pel que som.

08_realenct

GRUP DE DANSES “REALENC” DE PICANYA
Nascut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics de Picanya interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià.  Han participat a nombrosos Festivals i col·laboren activament en els actes propis de les Festes de Picanya.  Des de fa uns anys han dedicat bona part del seu treball per estudiar i tractar de recuperar diverses peces folklóriques de la comarca dels Serrans, encara que al seu repertori podem trobar músiques, danses i indumentàries de totes les comarques valencianes. Organitzen la Temporada de Folklore valencià de Picanya, que ja va per la seua VIII edició.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 

 

 

temporada_folklore_19-20

Galeries relacionades
40 anys del grup de danses Realenc
13 de de gener de 2024

40 anys del grup de danses Realenc

Grup de Danses Realenc
03 de d’octubre de 2020

Grup de Danses Realenc

Nit de Folklore. Festes Majors 2017
09 de de juliol de 2017

Nit de Folklore. Festes Majors 2017

Notícies relacionades