03_catarrojat
14 de de desembre de 2019
2a vetlada de la 8a Temporada de Folklore valencià
Ja tenim ací la 8a Temporada de folklore valencià de Picanya. Després de l’èxit de programació i assistència de públic en les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta vuitena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble, grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià.  Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre novembre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups, alguns d’ells ja ens visitaren les temporades passades, i d’altres, són novetat en la programació d’enguany.


L’accés als espectacles és lliure fins completar l’aforament de la sala.

Els espectacles al Centre Cultural de Picanya començaran a les 20.00h i les portes s’obriran 15 minuts abans.
L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar amb antel·lació al perfil de facebook del grup de danses Realenc i a la plana web qualsevol canvi de programació.


14/12/19 - 20:00h

03_catarrojat

GRUP DE DANSES “LA XICALLA” DE CATARROJA
El grup de danses “La Xicalla” va ser fundat en el col·legi públic Joan XXIII de Catarroja en 1977. El nom de la Xicalla es va triar perquè en els seus inicis el grup estava format per alumnes d’E.G.B. de l’esmentat col·legi. Posteriorment, es van obrir les portes de l’Associació per a totes aquelles persones interessades en el nostre folklore valencià. En 1981 es va constituir com a Associació Cultural amb la seua junta directiva corresponent i els seus propis estatuts.  Forma part de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, sent en 1984 l’organitzador de l’IV Festival d’aquesta federació.

 

04_carcaixent

GRUP DE BALLS POPULARS “LES FOLIES” DE CARCAIXENT
Fundat en 1998, el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertoris, espectacles i indumentària tradicional valenciana.